A pénzügyi szektor digitalizációjának szakértője

Pénzügy és informatika

Pénzügy és informatika

A pénzügyi szektor digitalizációja már javában zajlik világszerte, így Magyarországon is egyre több nagyvállalat találja szemben magát a digitális transzformáció kihívásaival

Itt az ideje, hogy egy nemzetközi szintű szakértői közösség épüljön itthon is!

2022. június 20. - Pénzügy és informatika

elso-poszt.jpg

Egy, az üzleti digitalizáció területén közel húsz éves tapasztalattal rendelkező IT fejlesztő cég szakértői, új kihívást keresve azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy szakértői – fejlesztői – tanácsadói tudásukat és 20 év pénzügyi szektorban megszerzett tapasztalatukat egyesítve, komplex, modern és a kor kihívásainak megfelelő digitális technológiákat alkalmazó egyedi megoldásokkal támogatják a hazai nagyvállalatokat digitális transzformációjukban. 

Fekete Sándor, a FrontX alapítója és tulajdonosa, a hazai digitalizációs piacon közel húsz éves tapasztalattal rendelkező szakember, több, az informatikai és nagyvállalati piacon elismert specialistával együtt – a pénzügyi szektor digitalizációjára, automatizációjára és a fejlett üzleti-informatikai megoldások felépítésére, implementációjára keresi a legjobb megoldásokat. „A COVID-járvány elképesztően felgyorsította az üzleti szféra digitalizációját, és ezzel ugrásszerűen megnőtt a valódi hozzáadott tudást, modern technológiai megoldásokat kínáló informatikai szakemberek, fejlesztőcégek iránti kereslet is – magyarázza Fekete. – Szó szerint felrobbant a piac – és ebből az izgalmas, rendkívüli lehetőségeket, kihívásokat tartogató »big bang-ből« mi sem akartunk kimaradni. Már csak azért sem, mert őszintén hiszünk abban, hogy tapasztalatunkkal, szaktudásunkkal, rugalmasságunkkal és innovatív szemléletmódunkkal érdemben segíthetjük a megbízóink stratégiai céljainak megvalósítását.”

Az új vállalat szilárd alapokra építkezik, anyacége az elmúlt években olyan meghatározó piaci szereplőkkel dolgozott együtt, mint a Generali, az UNIQA, a Leaseplan vagy a Sziget Kulturális Menedzser Iroda. „Komoly kompetenciákat halmoztunk fel: dolgoztunk nagygépes környezeteken, rendszerszervezéssel, teszteléssel és egyedi fejlesztésekkel kapcsolatos projekteken. Ahogy fejlődtünk, egyre több, a tágabb értelemben vett pénzügyi szektorból érkező ügyfelünk lett – ezért is gondoltuk úgy, hogy itt az ideje egy kifejezetten erre a speciális ágazatra fókuszáló vállalat elindításának” fejtegeti Fekete.

Ehhez természetesen iparági tapasztalattal rendelkező vezetők is kellenek. Olyan szakemberek, partnerek, akik belülről ismerik a nagyvállalati működést és a pénzügyi szektor sajátosságait. „Szakmai életem nagy részét multinacionális vállalatoknál töltöttem, közgazdász és pénzügyes végzettségem dacára főként informatikai közép-, majd felsővezetői pozíciókban dolgoztam olyan cégeknél, mint a Groupama Biztosító, a Signal Biztosító és Leaseplan – sorolja Behán László, a vállalat ügyvezető igazgatója. – Most lehetőséget kaptam arra, hogy Sanyi segítségével felépítsek egy olyan céget, amely már akár rövid-, vagy középtávon is a pénzügyi szektor digitalizációjának egyik meghatározó szakértője lehet.”

Behán hangsúlyozza: nagyon hisznek a szakembereik tudásában, innovatív szemléletmódjában, csapatszellemében.

„Nem csak egy céget, hanem egy sokféle potenciált és kompetenciát egyesítő, gazdag tudásbázisra támaszkodó szakmai közösséget építünk. Egy olyan, reményeink szerint folyamatosan új partnerekkel és munkatársakkal bővülő profi csapatot, amely ismeri és érti a pénzügyi szektor üzleti folyamatait, szabályozási környezetét, problémáit, és képes hatékony megoldásokat nyújtani a megbízóinknak: legyen szó akár a napi operatív tevékenységük támogatásáról, akár projektmenedzsmentről, üzleti elemzésről, tesztelésről, fejlesztésről vagy komplett nagyvállalati rendszerek digitális transzformációjáról.”

Az új csapat komoly ambíciókkal vágott neki a munkának. „Nem csak a bankokat, biztosítókat és lízingcégeket szeretnénk megcélozni, hanem a szektor olyan területspecifikus szereplőit is, mint a kártyaszolgáltatók, a kárszakértő és alkuszcégek, ügynökségek vagy az új, digitális technológiák előnyeit kamatoztató » fintech« pénzügyi szolgáltatók – hangsúlyozza Fekete. – Bátran állíthatom, hogy mindehhez megvan a tudásunk és a rutinunk: az elmúlt években fejlesztettünk ügyfélportált, mobil alkalmazást, vettünk részt komplett biztosítói állományok migrációjában, készítettünk felmérést befektetési egységhez kötött (unit-linked) termékportfóliókról, és egy mobil neobank fejlesztésben is közreműködtünk.”

Fekete Sándorhoz hasonlóan Behán László is nagy reményekkel tekint a jövőre.

„A végső célunk egy olyan gazdag tudásbázis és a legkülönfélébb kihívásokra is gyorsan, határozottan reagálni képes szakértői gárda kiépítése, amely lehetővé teszi, hogy igazán nagy, egész szervezeteket átívelő projektekben is kiemelt partnerként dolgozhassunk. Persze, nem vagyok naiv, tudom, hogy ehhez még rengeteget kell tanulnunk, fejlődnünk – tennünk. Bízom abban, hogy néhány éven belül a hazai nagyvállalatok körében nevünk egyet jelent majd az automatizációval és a digitalizációval.”

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyesinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr9417862645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása